Vrácení masti Calcium pantothenicum ZENTIVA - pacienti POZOR!

14.03.2014 19:53

Mastí z uvedené šarže bych natírala maximálně boty!!! 

Státní ústav pro kontrolu léků informuje pacienty, aby mast Calcium pantothenicum ZENTIVA 30g nebo 100g, která má šarži uvedenou v příloze, vraceli do lékárny - ať mají nebo už nemají od masti účtenku - budou Vám vráceny peníze, i když máte masti zbytek, tak za celé balení - toto vrácení firma ZENTIVA vyřizuje prostřednictvím lékáren.

 

Vracejí se i používaná balení - rozhodující je šarže, která je na tubě, resp. i krabičce masti uvedena.

 

Stahování z úrovně pacientů se týká všech šarží s platnou dobou použitelnosti.

Kontrola kvality prokázala, že některé z dalších šarží také nevyhovují požadavkům na mikrobiologickou čistotu - byla zjištěna mikrobiální kontaminace kvasinkami, plísněmi a Pseudomonas aeruginosa. Nanesení masti kontaminované mikrobiální flórou na poškozenou kůži by mohlo způsobit přestup mikrobů do podkoží, následkem toho by mohlo dojít ke vzniku zánětu, který by se mohl i dále rozšiřovat.

Společnost Zentiva a.s. chce chránit bezpečnost pacientů, a proto stahuje všechny šarže léčivého přípravku od pacientů.

 

Postup pro pacienty:

  • Pacienti, kteří používají přípravky Calcium pantothenicum Zentiva 30 g nebo 100 g při nejbližší příležitosti navštíví lékárnu, kde jim bude vrácen finanční obnos v hodnotě uvedené na pokladním dokladu.
  • Pokud pacient nemá doklad k dispozici, bude mu uhrazena hodnota, za kterou se v současné době přípravek nejčastěji prodává.
  • V případě jakýchkoli potíží po použití přípravku kontaktujte svého lékaře.

 

 

Konkrétní postup a odpovědi pro pacienty

 

Léčivý přípravek Calcium pantothenicum Zentiva se používá k léčbě porušené kůže jako jsou popáleniny, oděrky, poškození zářením, atopická dermatitida, ragády prsních bradavek, opruzeniny u kojenců apod.

 

Převzato: www.sukl.cz

kurzíva = autorka webu