Kouřívám konopí a mám epilepsii. Ovlivní kouření konopí častost mých záchvatů, protože konopí se já nevzdám?

27.06.2013 18:21

U epileptických pacientů, kterým lékař předepsal konopí z léčebných důvodů (v USA např. konečná stádia rakoviny) je potřeba zvýšené opatrnosti, protože není dostatek důkazů o souvislosti konopí - záchvaty u epilepsie.

Můj osobní názor: ve Vašem konkrétním případě je kouření konopí závislost jako každá jiná..je to Vaše tělo, Váš mozek, Váš život...z kouření konopí se snadněji přestoupí na tvrdší drogy - protože, když je mi tak dobře po mariánce, jak mi bude teprve po něčem silnějším - a mohu Vám říct z lékárenské praxe a z povídání si s narkomany, nikdo není šťastný, že s tvrdou drogou začal a žádný z nich to už nedokázal zastavit..mají dost smutné konce, jsou to lidé všech sociálních skupin, mladí i staří..jednou mi přišla do lékárny krásně oblečená slečna, nádherná jako panenka - když řekla, že chce "inzulku" (= injekce pro aplikaci tvrdých drog), bylo to jako dostat pytlem přes hlavu..smutné..

Jestli kouříte konopí jen pro potěšení, doporučuji si popovídat s narkomany, které potkáváte v každém velkém městě, ať, slovy klasika, "víte, do čeho jdete".

 

Přirozeně, pokud má někdo konopí z léčebných důvodů, užívá ji nikoliv z potěchy, ale proto, že mu pomáhá s jeho zdravotními potížemi. Takový člověk nebude dumat nad tím, jak mu asi bylo po tvrdších drogách, protože je rád, že mu konopí pomáhá s jeho potížemi, které mu přináší jeho základní nemoc.