ERSILAN, SECATOXIN FORTE, SERMION

12.07.2013 11:14

ERSILAN, SECATOXIN FORTE, SERMION jsou přípravky s obsahem námelových alkaloidů, kterých se týkají závěry hodnocení výboru CHMP

Informace pro pacienty:

  • Léčivé přípravky, které obsahují námelové alkaloidy, mohou mít závažné nežádoucí účinky. Tyto nežádoucí účinky se nazývají fibróza a ergotismus. Proto by tyto přípravky neměly být dále v Evropské unii užívány k léčbě některých onemocnění - problémy s krevní cirkulací (ty obvykle postihují starší pacienty) a problémy s pamětí a čitím, dále by námelové alkaloidy také neměly používat jako prevence migrény, protože rizika převažují přínosy léčby.
  • Pokud užíváte některou z následujících látek, měli byste navštívit svého lékaře: dihydroergokristin, dihydroergotamin, dihydroergotoxin, nicergolin nebo kombinaci dihydroergokryptinu s kofeinem. Váš lékař Vám potvrdí, zda byste měli změnit léčbu.
  • Podávání u léčby akutní migrény a léčby demencí nebylo součástí přehodnocení Výboru pro humánní léčivé přípravky, proto tyto přípravky zůstanou registrované a mohou být v daných indikacích používány.
  • Pokud si nejste jisti, nebo máte jakékoliv další otázky, poraďte se, prosím, se svým lékařem nebo lékárníkem.

 

Převzato z: www.olecich.cz