Kolik lékárník dostává zaplaceno za své rady v lékárně?

01.11.2012 16:05

 

Kolik lékárník dostává zaplaceno za své rady v lékárně? Někde mi lék dají a řeknou maximálně 3x1 a jinde se mnou o tom léku promluví..

Zaplaceno nedostane nic.

Momentálně lékárník nedostane za své porady, rady a kozultace v lékárně zaplaceno ani 1Kč!

V lékárnách platí tvrdá ekonomická pravidla. Ono "povídání si s pacienty" je vlastně na škodu: nikdo je lékárníkovi nezaplatí! A místo "povídání" může vydat lék dalšímu pacientovi!

Je na každém pacientovi, aby si vybral "svoji" lékárnu a nenechal ze sebe dělat ovci. Ono "povídání si" a dobrá rada mu může dost peněz ušetřit;-)

 

Lékárníci si své vzdělání taky většinou sami hradí. Osobně jsem za pět let své práce v řetězcové lékárně nedostala na své vzdělání od firmy ani 1Kč, ani 1hodinu jakéhokoliv volna - tedy veškeré vzdělání jsem si platila ze svého a absolvovala jsem semináře v době volna nebo jsem si na delší sympózia musela čerpat řádnou dovolenou..

 

Sama jsem v lékárně dávala rady, porady i konzultace často, protože jsem měla radost, že jsem "svým pacientům" pomohla:-)  Ostatní práci jsem dělala po zavření lékárny;-)

 

Osobně vidím jako značka ideál: pacient platí všude stejný doplatek a lékárnu si vybírá podle toho, jak mu radí, jak se k němu chovají, jaké mu lékárna poskytuje informace...