Co si myslíte o porodech doma?

11.02.2011 17:29

Můj osobní názor:

Pokud rodička doma nosí vodu ze studny, topí jen v kamnech, svítí si petrolejkou, nevede ji do domu ani si doma nevyrábí žádný zdroj energie, pere na valše, žehlí žehličkou na žhavé uhlíky, mele si doma mouku z vlastní sklizně pšenice, tká si látku ze lnu, který si sama vypěstovala, atd. - potom je to tak "přírodně" žijící žena, že její rozhodnutí chápu.

Všechny ostatní ženy, které se rozhodnou rodit doma, patrně neví, že už chvilka bez kyslíku znamená katastrofu pro mozek rozeného dítěte - dítě může mít následně mozkovou obrnu nebo epilepsii nebo je mentálně zaostalé - což argument, že "kdysi se rodilo taky doma" nevyváží! Ano "kdysi se rodilo doma", ale statistiky o tom, kolik dětí mělo zdravotní problém z nedostatku kyslíku při doma vedeném porodu neexistují!!

A pokud žena používá ve svém životě cokoliv z moderní civilizace, je nesmysl, aby rodila doma a vystavila nenarozené dítě riziku jeho poškození, popř. nedej Bože své smrti!! Co z toho dítě bude mít, když řekne "narodilo jsem se doma, ale během porodu mi máma zemřela" nebo "já jsem bylo zdravé, ale pak jsem bylo chvilku bez kyslíku a tak jsem teď zdravotně postižené, ale zase jsem se narodilo doma a to bylo příjemné!"