Co si mám vzít na bolesti?

01.02.2011 00:49

Bolest je VŽDY signálem těla, že má někde problém! Nekupujte si léky proti bolesti v lékárně dnes a denně a nejezte je jako bonbóny!! Pamatujte, že Váš žaludek, Vaše játra a Vaše ledviny jsou tady s Vámi těch 100let, co jste na tomto světě:-)

Proto ZÁSADNÍ je, najít onen problém, který bolest způsobuje a tento problém léčit (pokud je to možné - přirozeně se bavíme o běžných nemocech).

Např.

bolí zuby - jít za zubařem a léky proti bolesti si vzít jen jako první pomoc, nikoliv je "baštit jako bonbóny";-)

Léky neodstraní příčinu bolesti! Prostě jen bolest necítíte! Je to, jakoby, když autu začne svítit kontrolka, že nemá olej, jste přelepili kontrolku, ať nevidíte, že svítí, ale olej by jste nedoleli!

bolí záda, protože celý den sedím v kanceláři - "aby mělo co záda nosit"- je nezbytné zlepšit (= cvičit) svaly na zádech + na břichu (= i bříško nám drží záda a když na něm nejsou svaly, záda bolí) 

Léky neodstraní příčinu bolesti! Prostě jen bolest necítíte! Je to jakoby, když autu začne svítit kontrolka, že nemá olej, jste přelepili kontrolku, ať nevidíte, že svítí, ale olej by jste nedoleli!

bolí záda, protože jsem něco zvednul - běžte okamžitě za lékařem - pokud je tam "blok" nebo "vyhozená plotýnka" sám příčinu bolesti neodtraníte.

bolí hlava - zjistit důvod a podle toho ji léčit Vy nebo neurolog nebo s odstraněním stresu, pokud je ten příčinou bolestí hlavy, pomůže psycholog (= kašlete na předsudky!!;-)