Vermox sirup proti roupům

20.01.2014 09:53

Státní ústav pro kontrolu léčiv informuje o nastalé situaci mimořádné potřeby, kdy v České republice z důvodu nahlášení ukončení dodávek ke dni 22. 1. 2014 nebude na trhu dostupný léčivý přípravek VERMOX por. sus. 1 x 30 ml, reg. č. 10/593/07-C, léčivá látka: mebendazolum 20 mg v 1 ml, perorální suspenze, držitel rozhodnutí o registraci: Janssen-Cilag s.r.o., Praha, Česká republika, a na trhu není dostupný jiný léčivý přípravek, který by mohl léčivý přípravek VERMOX, perorální suspenze nahradit (léčivý přípravek VERMOX ve formě tablet, který je dostupný, není vhodný pro děti do 3 let věku).

Léčivý přípravek je určen k léčbě gastrointestinální infestace jedním nebo několika ze jmenovaných střevních parazitů: Enterobius vermicularis (roup dětský); Trichuris trichiura (tenkohlavec bičíkový); Ascaris lumbricoides (škrkavka dětská); Ancylostoma duodenale, Necator americanus (měchovci); Strongyloides stercoralis (hádě střevní); Taenia spp. (tasemnice).

 

Nedostupnost tohoto léčivého přípravku lze pokrýt specifickým léčebným programem (= objednání léku do lékárny na žádost lékaře pro konkrétního pacienta) nebo převzetím registrace léku jiným subjektem.

 

 

 

Čerpáno: www.sukl.cz

Text kurzívou: autorka