Skandál s padělky vakcín - NEUVĚŘITELNÉ!

01.07.2016 03:15

V Indonésii bylo zatčeno 16 lidí za účast na skandálu s padělky očkovacích látek proti TBC, spalničkám, hepatitidě B, tetanu atd.

Ohroženy jsou milióny lidí, protože padělky měly být podle policie prodávány na klinikách po celé zemi více než deset let. Tříměsíční šetření začalo po upozornění přední farmafirmy na výskyt padělků jejích vakcín. Národní léková agentura se domnívá, že nejméně 12 druhů vakcín bylo identifikováno jako padělky, včetně brandů společností GlaxoSmithKline, Sanofi a Bio Farma.

Zabaveny již byly vakcíny z asi 30 klinik po celé zemi, ale dosud nebylo zjištěno, jak se rozšířily. Pravděpodobně šly neoficiálními distribučními kanály, protože existuje široká poptávka po vakcínách z dovozu ze zahraničí díky nižší ceně. Prozatím agentura nemá hlášen žádný případ poškození zdraví, nicméně testy ukázaly, že padělky tvořila směs intravenózních tekutin a antibiotik s nulovým protektivním účinkem proti daným nemocem. Ministerstvo již proto vyzvalo rodiče, aby zvážili přeočkování.

 

Převzato: www.apatykar.info